Magunkról

 

A PeppeR Akrobatikus Rock and Roll Sportegyesület 1996  őszén indult, akkor még táncklubként Tiszaújvárosban. A klub  első edzéseit Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola  tornatermében tartotta egy lelkes kis társaságban. Az első   időkben hetente egy alkalommal foglalkoztak a gyerekek a  számukra is teljesen új sportággal, és örömünkre szolgál, hogy  a mai napig szép számmal vannak egyesületünk    versenyzői között alapító-tagok is, akik már az első   ismerkedésen részt vettek.

Az első szárnypróbálgatások a helyi általános iskolák farsangi karneváljain történtek, ahol a közönség nagy-nagy szeretettel fogadta szívébe eme látványos sportágat. Azóta is kedvelt fellépői vagyunk a helyi rendezvényeknek (Triatlon Nagyhét; TVK Juniális stb.)

 

Ahogyan teltek az évek, a magyarországi sporttánc viszonyok folyamatos fejlődése, és a versenyrendszer kialakulása miatt a klub 1998 őszén sportegyesületté alakult. A versenyzők minden szezonban folyamatosan vesznek részt,  a Magyar Táncsport Szakszövetség országos és regionális versenyein. Egyesületünk sportolói az elmúlt években szép országos eredményeket értek, és érnek el. Magyar bajnoki ezüstérem, dobogós helyezések jelzik a munka gyümölcsét. 2003 januárjában, a  Szikszón is  működő akrobatikus rock and roll  táncklub is csatlakozott egyesületünkhöz, így a Szikszón sportoló fiatalok is a Magyar Táncsport Szakszövetség versenyein a PeppeR SE védnöksége alatt versenyeznek, PeppeR-Rugóláb   néven.

2008 szeptemberétől új helyen, a Világ-Virága Oktatási Központ tánctermében folynak a próbák, ahol kiváló és nyugodt körülmények között készülhetnek táncosaink az elkövetkezendő versenyekre, fellépésekre!

 
Jövőnket a felnövő nemzedékek sport szeretetében látjuk, amelyet mi sem tükröz jobban, hogy óvodás csoportjaink sikeresen működnek, amellyel együtt biztosítható a sportág fennmaradása! A gyerekek már kicsi korukban hozzászoknak a mozgáshoz, a tánchoz és ehhez a gyönyörű sporthoz! Bízunk benne, hogy  színt vittünk Tiszaújváros kiemelkedő   sportéletébe, és reméljük, hogy sokáig képesek leszünk a talpon maradásra, és még sok szép eredménnyel öregbítjük fiatal városunk hírnevét!